Ajjaj, akasztják a hóhért – gondoltam magamban, amikor a fiam előállt azzal a kéréssel, hogy idén minyonos szülinapi partit szeretne.

Régebben már írtam arról, hogy mennyire nem szeretem az előre gyártott partidekorációs szetteket. Mert szerintem nem szépek. Ja, anyukám is megtanított rá: nekem nem tetszik. És ma már mindenhonnan a minyonok folynak, rengeteg terméket kapni, tényleg mindenből van minyonos. De a kérdés, hogy akkor hogyan is lesz szép parti dekorációm?

Az én alapelveim a következők, amiket szem előtt tartok, amikor tervezni kezdek:

Tetszen a gyereknek

Sosem árt, ezért csinálom az egészet. Mégse az instának, facsének vagy valami hülye blognak! (; Hogy ő boldog legyen, különlegesnek érezze magát, emlékezetes legyen a nap. Egy kis varázslat, ami nem hétköznapi – ahogy ő sem az. Látom, hogy mennyire örülnek a gyerekek, ha látják, hogy fontos nekem az ünnep, lelkesen készülök rá. (Nem, nem vagyok szuperanyu, nekem a dekoráció készítés erősségem, ezt mutogatom, másban meg nem vagyok annyira jó.)

Tetszen nekem

Hát ez néha összeütküzésbe kerül az elsővel, de eddig mindog megtudtuk találni azt, ami mindkettőnknek tetszik. Szertnék szépet csinálni – ha nagy szavakat akarok használni: vizuális nevelés. De persze ez inkább rólam szól. Itt a legnehezebb az arányok megtalálása lesz. Hiszen rengeteg termék és jó ötlet van, de félő hogy együtt túl sok lesz.

Együtt

Legyen olyan, amit együtt tudunk csinálni. Nehéz dolog ez, mert ha teljesen együtt csinálnánk a dekorációt, az nem lenne szép, hiszen egy kisgyerek még nem tud olyan szépen vágni, stb. Asszem túl sokszor mondom, hogy ezt inkább ne te, vagy óvatosan, vagy ne nyúlj hozzá… De nagyon fontos számomra, hogy valamit csináljunk együtt, készüljünk együtt! Érezze, hogy részese az ünnepi készületnek, képes alkotni és örömet szerezni!

Tudatosság

Nem szeretnék műanyag poharat venni vagy műanyag buntingot. Legyen minél több minden papírból. A vendégajándéknak nem akarok műanyag figurát, hanem inkább használati tárgyat, édességet, hajtogatást – lehetőleg papír csomagolásban. Igyekszem minél kevesebb hülyeséget venni és a huszonötödig dologra már nem mondok – ezt majd meglátjuk.

Akkor a tervem, hogy legyen mit számonkérni:

 • Lesz bunting, papírból. Én készítem, sárga-két féle kék- kis szürke/fekete színekben. Régóta szeretnék valamilyen hagyományos girlandot készíteni. Most azt hiszem boszorkáénylépcső lesz, egyszínű sárga és egyszínű kék.
 • Veszek lufikat, ezeket sokszor csak a földre leteszem, játszanak vele a gyerekek, de jól mutatnak.
 • Talán csinálok pár selyempapír pompom-ot… Ezt még meglátom.
 • Szerintem csinálunk pár ilyen poharat – együtt

 • Veszek kék és sárga papír cupcakeket, ebbe lehet cukorkát vagy kekszet is tenni, majd meglátjuk lesz-e erőm cupcake-t csinálni.
 • Veszek pár papír popcornos dobozt a tálaláshoz és papírszívószálakat. Mert jól néznek ki!
 • Ez az ötlet is tetszik, hogy valami csináljunk együtt a buliban. Akár sárga marcipánból?
 • Banán minden mennyiségben

 • Egy ilyen papírtányért csinálunk együtt és kitesszük az ajtóra

 • Nálam az ennivalók is a dekoráció részei, szóval mindig van valamilyen támába vágó édesség, stb. Ezeket például tudjuk majd együtt csinálni és vendégajándéknak is jók.

 • A tortát én szoktam csinálni, pedig tök béna vagyok benne. Félek, ha egyszer rendelnék, mondjuk valami ilyesmit, akkor az én szintem már nem lenne elegendő a nagyérdeműnek

.Szóval beleadok mindent, egy ilyesmit még talán én is megtudok csinálni:

 

 • És lehet, hogy veszek minyonos szalvétát, mert valaminek mégicsak minyonosnak kell lenni mama!!
 • És…. még annyi jó ötletem van, de lehet, hogy ennyi elég, mert túl sok lenne, muszáj visszafognom magam

Csak azért ideteszek még pár cuki képet, hátha valaki inspirálódni tévedt ide, mert annyira jól beállítottam a honlapomat, hogy első helyen dob ki a gugli “minyon szülinap” keresésre! Haha! (:

Ezekben a dekorációkban például nagyon tetszik, hogy nem ragaszkodtak kék-sárga színhez!

 

Képek forrása a pinterest albumomban!